miercuri, 28 iulie 2010

Cel mai bizar loc de pe planeta - Insula Socotra

"Un arhipelag de patru insule si insulite, Socotra este unul dintre cele mai bizare locuri de pe planeta. Relieful complet diferit de restul planetei este ceea ce ii ofera dreptul de a detine acest titlu. Campii inguste de coasta, un platou calcaros cu pesteri si munti care ajung la 1503 metri peste nivelul marii, la care se adauga peste 700 de specii de flora si fauna pe cale de disparitie, unice in lume, sunt lucrurile care ii dau Socotrei dreptul de exclusivitate." - Toxel
Socotra este, de drept, un arhipelag situat in oceanul Indian, undeva intre Capul Horn si Peninsula Arabica. Marea insula Socotra reprezinta aproximativ 85% din intreaga suprafata uscata a arhipelagului, restul fiind alcatuit numai din insule de mici dimensiuni. Datorita amplasarii intr-o zona particulara, o treime din speciile gasite aici nu se mai gasesc nicaieri in lume. Socotra este administrata de Yemen, insa termenul "administrata" nu-si prea gaseste locul din moment ce nu prea e nimic de administrat acolo. Insula traieste din turism, unul ce-i drept destul de exclusivist datorita coordonatelor. Cine a ajuns insa aici, stie ca excursia a meritat din plin. Socotra parca nici nu face parte din Terra...
Termenul pare a fi grecesc, insa e de fapt sanscrit si inseamna "insula beatitudinii". Grecii au ajuns aici si au descris peisajele ciudate, mai departe punand piciorul un rus, pe numele sau Zhukov. Prin 1507, insula devine colonie a portughezilor, iar in 1886 trece in protectorat britanic. Abia in 1967 Yemenul castiga insula, invocand faptul ca se afla cel mai aproape de aceasta. Nu le-a adus mari beneficii directe, dar arabii se mandresc cu ea pentru ca stiu ca e greu sa mai descoperi un asemenea loc in lume. Arbori inalti, flori multicolore, roci spectaculoase, lacuri mici cu apa limpede; ce poti cere mai mult de la ceva ce poate insemna excursia vietii tale?

Nu-i asa ca ai vrea sa pui piciorul aici?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Povestea sotului prins cu pantalonii in...vine

Draga mea, nu fi nervoasă,
S-a-ntîmplat netam-nesam:Cu maşina înspre casă
Prin furtună conduceam.
Cînd deodat' din şanţ apare
Drept în fata ochilor
O... ceva, o ... arătare,Şi-am frînat să n-o omor.
Era palidă şi trasă,Udă, plină de noroi
Şi-am zis "hai, te iau acasă, Să mănînci ceva la noi.
"S-a spălat, i-am dat mîncare
Şi-o camaşă, dar nu-i bai
Era dintre cele care
Tu nu le mai foloseai.
I-am dat fusta de matasă
Şi-un pulover galben-pai.
Fiindca te făceau cam grasă,
Tu nu le mai foloseai.
Rupţi, pantofii din picioare
I-am schimbat – o bucurai!
–Cu acel model pe care
Tu nu îl mai foloseai.
Cînd să plece de la mine M-a-ntrebat pe-un ton şoptit:
Nu mai ai cumva creştine Şi-altceva nefolosit?"

Doar viata!

SUCCESUL IN VIATA inseamna a trai frumos, corect si din abundenta. Dar veacul nostru stie totul despre viata, in afara de felul cum trebuie sa o traiasca.

Nu este prea greu de aflat motivul. Noi am desfacut floarea vietii petala cu petala si i-am distrus frumusetea. Ne-am lasat trupul pe seama medicului, mintea pe seama psihiatrului si sufletul pe seama clerului, tratand toate acestea entitati separate.

Viata este un tot unitar. Nu poti sa influentezi o parte a ei, fara a le influenta pe toate trei. Viata trebuie traita din abundenta, altfel ea este pierduta! Implinirea emotionala si spirituala nu poate fi realizata de nimeni, decat prin reunificarea celor trei parti, care constituie VIATA, in adevaratul sens al cuvantului.


E simplu sa fii tu!

Interviul vietii mele