joi, 29 aprilie 2010

Casa de poveste  Vine o vreme in viata fiecarui om cand orasul devine mult prea sufocant. Te gandesti cum sa faci ca sa evadezi si ce bine ar fi sa traiesti intr-un loc retras, departe de munti de betoane, de aer irespirabil, de oameni rai, de masini. Sunt atatea lucruri care ne apasa din toate partile...
   
   Nimic nu e imposibil. Cine ar dori cu adevarat sa se retraga intr-o cabana ar lupta ca sa-si implineasca visul. Din pacate, si cei care vor nu pot face nimic mai mult decat sa arunce cateva vorbe, stiind ca au prins radacini in mijlocul blocurilor. Cineva s-a departat de mediul urban, cautand sa se reuneasca cu natura. Il cheama Simon Dale si a construit o casuta parca rupta dintr-o poveste, undeva in Tara Galilor.Simon a lucrat patru luni la aceasta casa, fiind ajutat de tatal sau vitreg, de prieten si de curiosi. A investit peste o mie de ore de munca si 3.000 de lire sterline. O bucata dintr-un deal a disparut, locul sau fiind luat de fundatia din piatra, peretii din lemn si lut, acoperisul ingenios si ferestrele generoase. Apoi, parca dealul a revenit, adjudecandu-si locul si trecand cu blandete peste casa. Apa de ploaie este colectata si folosita apoi pentru gradina. Alimentele sunt racite de aerul care circula pe sub fundatie. Curentul electric vine de la cateva panouri solare, iar apa de baut dintr-un parau din apropriere. In sezonul rece, lemnele sunt arse in semineu, ele gasindu-se din belsug in padure.

Ce a reusit Simon sa faca? In primul rand, s-a apropiat de natura. Poate dormi linistit, fara o multime de griji. Poate iesi oricand sa priveasca spre soare, sa respire aer curat, sa se plimbe nestingherit. Poate fi multumit cu gandul ca nu-i face rau mediului inconjurator.

Le poate spune copiilor sai povesti, chiar intr-o casa de poveste...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Povestea sotului prins cu pantalonii in...vine

Draga mea, nu fi nervoasă,
S-a-ntîmplat netam-nesam:Cu maşina înspre casă
Prin furtună conduceam.
Cînd deodat' din şanţ apare
Drept în fata ochilor
O... ceva, o ... arătare,Şi-am frînat să n-o omor.
Era palidă şi trasă,Udă, plină de noroi
Şi-am zis "hai, te iau acasă, Să mănînci ceva la noi.
"S-a spălat, i-am dat mîncare
Şi-o camaşă, dar nu-i bai
Era dintre cele care
Tu nu le mai foloseai.
I-am dat fusta de matasă
Şi-un pulover galben-pai.
Fiindca te făceau cam grasă,
Tu nu le mai foloseai.
Rupţi, pantofii din picioare
I-am schimbat – o bucurai!
–Cu acel model pe care
Tu nu îl mai foloseai.
Cînd să plece de la mine M-a-ntrebat pe-un ton şoptit:
Nu mai ai cumva creştine Şi-altceva nefolosit?"

Doar viata!

SUCCESUL IN VIATA inseamna a trai frumos, corect si din abundenta. Dar veacul nostru stie totul despre viata, in afara de felul cum trebuie sa o traiasca.

Nu este prea greu de aflat motivul. Noi am desfacut floarea vietii petala cu petala si i-am distrus frumusetea. Ne-am lasat trupul pe seama medicului, mintea pe seama psihiatrului si sufletul pe seama clerului, tratand toate acestea entitati separate.

Viata este un tot unitar. Nu poti sa influentezi o parte a ei, fara a le influenta pe toate trei. Viata trebuie traita din abundenta, altfel ea este pierduta! Implinirea emotionala si spirituala nu poate fi realizata de nimeni, decat prin reunificarea celor trei parti, care constituie VIATA, in adevaratul sens al cuvantului.


E simplu sa fii tu!

Interviul vietii mele